Hanya Yang Istimewa Buat Yang Teristimewa

" Seperti orang lain, segalanya bermula dari minat dan hobi. Suka melihat gubahan-gubahan dan jambangan-jambangan bunga yang cantik terutamanya di kedai-kedai bunga dan buku-buku. Tak kiralah bunga tiruan atau bunga-bunga segar. Saya boleh menghabiskan berjam-jam merenung bunga-bunga sambil mengkagumi kebesaran Allah Maha Pencipta. Pada saya itu terapi yang baik untuk kita bermuhasabah diri. Jiwa akan lebih tenang dan minda menjadi lebih sihat. Tak percaya cubalah!!.."

kak Nin - Gubahan Hantaran " Hanya Yang Istimewa Buat Yang Teristimewa "

Rabu, 14 Disember 2011

PROMOSI ..!! PAKEJ MERISIK...
Sudah dirisik barulah menyusul rombongan meminang. Dah jadi adat melayu tak manis kalau datang bertandang tak bawa buah tangan. Sebagai pelengkap adat , selain menyediakan gubahan hantaran pertunangan dan perkahwinan kaknin juga menyediakan pakej yang ringkas dan sesuai sekali  untuk dibawa merisik. Pakej 3 dalam 1, lengkap dengan gubahan sirih tanya, tempat  meletak cincin tanya  dan buah tangan untuk dibawa bertandang ke rumah bakal besan. Kaknin yakin hajat anda akan difahami oleh...?...(kalau bakal besan orang melayu la..) tak perlu bersusah payah menyusun pantun. Insyaallah.. jadi.
Khas buat Kak Roza yang pertama kali hendak pergi merisik buat puteranya. Maaf kak, nin tumpang letak cincin tu ( bukan cincin sebenar).


Taniah kak Roza  dan terima kasih ye. Nin tumpang gembira..

Tiada ulasan: